Hakkımızda

İstinye Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü (İSÜ-FBE) 23.04.2015 yılında kurulmuş ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı ile Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı’na ilk öğrencilerini kabul etmek üzere yolculuğuna başlamıştır. Stratejik önceliklerinin en ön sırasında “Araştırma-Geliştirme” bulunan İstinye Üniversitesi’nin bu önceliğine katkı sağlamayı misyon edinmiş olan Enstitümüz planlamaya aldığımız yeni yüksek lisans ve doktora programları ile lisansüstü faaliyetlerine ivme kazandırmayı hedeflemektedir. Söz konusu büyüme kapsamında, mevcut programlarımız olan Mimari Tasarım Yüksek Lisans programı ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans programına ilave olarak planlamaya alınan programlar Yapay Zeka Mühendisliği Yüksek Lisans programı, İç Mimarlık Yüksek Lisans programı ve Fizik Doktora programlarıdır.

Misyonumuz

Bilginin üretimi ve teknolojinin geliştirilmesine yönelik tasarlanmış programlar sayesinde, evrensel bilim ile toplumun çıkar ve zenginliğine katkıda bulunan, konularında uzman bireyler yetiştirmek.

Vizyonumuz

Disiplinler arası yaklaşımları yenilikçi bir bakış açısıyla ele alarak bilim ve teknolojinin geleceğine katkı sağlayacak lisansüstü programlar sunmada öncü bir kurum olmaktır.